preskoči na sadržaj

Osnovna škola Visoka Split

Login
Tražilica
Logo OŠ Visoka

e-Twinning

SafetyNet

CENTAR IZVRSNOSTI

2017. 2018. 2019.

2020. 2021. 2022.

 

Pojektni dan 2017.

"I mi jedemo odgovorno!"

Projektni dan 2017.

Zdravi i veseli bili!

Projektni dan 2016.

Od otpada do igračke

Projektni dan 2015.

Stari Split

Projektni dan 2014.

Voda - izvor života

Projektni dan 2013.

Godina održive energije

Projektni dan 2012.

Obnovljivi izvori energije

 

Najskockaniji web

Split u ijadu koluri

Facebook škole

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2010.

Ovaj tjedan: 466
Danas: 29
Eko škola

https://www.eko.lijepa-nasa.hr/hrvatske-eko-skole

ŠKOLSKI KURIKULUM I GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE
Kućni red škole
Korisni linkovi

 

PROJEKTI 2022./2023.
Poziv na izradu karikatura i stripova
Ksenija Perišić / datum: 25. 2. 2023. 22:33

ETwinning projekt "Matematika kroz strip i karikaturu mArt2023", autorski projekt učiteljice Marice Brzice,  već četvrtu godinu okuplja sve veći broj škola i učenika.

Pozivamo sve učenike naše škole da se uključe u projekt svojim autorskim radom - crtajući rukom ili kreirajući u digitalnom alatu karikaturu ili strip na matematičku temu. 

Požurite! Rok za predaju radova je 31.3.2023., a svoje radove možete predati jednoj od učiteljica koje su uključene u projekt: Marici Brzica, Kseniji Perišić, Katarini Kokan i Diani Galić.

Sretno svima!

 

učiteljica Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]Sastavljamo i programiramo Robota
Ksenija Perišić / datum: 14. 1. 2023. 21:43

U sklopu školskog projekta „Programiranje“ učenici osmih razreda razvijaju svoje vještine, znanja i kompetencije izradom i sastavljanjem robota. Nakon sastavljanja robota slijedi programiranje robota pomoću blokova naredbi u Scratchu.

Micro:bit i roboti su pomagala u nastavi, ali i sredstvo usvajanja znanja i vještina kojim  učenici  razvijaju  logiku  i  sposobnost  rješavanja  problema.


[OPŠIRNIJE]Zlatna večer matematike
Ksenija Perišić / datum: 6. 12. 2022. 21:58

6.12.2022. smo sudjelovali u Zlatnoj večeri matematike, na međužupanijskom skupu namjenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola te učiteljima i nastavnicima matematike. Cilj skupa je popularizacija matematike kroz igre, kvizove i interaktivna predavanja.

Sudjelovali smo s interaktivnim izlaganjem pod nativom: "Nauči me! Ti mene, a ja tebe!".

Mentorice su bile učiteljice Marica Brzica iz OŠ Visoka i Mirjana Kovačević Bašić iz OŠ Žnajn-Pazdigrada predavanje su odradile učenice Iva Bilobrk (5.b) iz OŠ Visoka i Tara iz OŠ Žnjan-Pazdigrad.

Ovaj put su učenice nadmašile svoje mentorice!


[OPŠIRNIJE]Večer matematike na PMF-u
Ksenija Perišić / datum: 2. 12. 2022. 22:01

1. prosinca 2022. smo sudjelovali na Večeri matematike organiziranoj na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, na aktivnostima organiziranima u sklopu projekta "Večer matematike" Hrvatskog matematičkog društva.

Sedmaši naše škole su se bavili detektivskim poslovima koje su rješavali matematikom te su bili pravi istraživači tražeći rješenja problema na hodnicima fakulteta. Veselimo se i predstojećim Večerima matematike koji slijede kroz sljedećih par dana, a u kojima ćemo sudjelovati aktivno!


[OPŠIRNIJE]Međuškolska suradnja
Ksenija Perišić / datum: 27. 11. 2022. 20:05

Međuškolska suradnja između naše škole i OŠ Žnjan-Pazigrad se održava već četvrtu godinu zaredom!

Ovaj put se nismo sreli putem virtualnih kanala, već smo pozvani u goste u OŠ Žnjan-Pazdigrad. Učiteljica Marica Brzica je s odabranim učenicima 5. razreda pripremila razne matematičke trikove i mozgalice, koje su oni rado pokazali i učenicima iz svog razreda. Zatim smo otišli u goste u našu partnersku školu. Nakon samo jedanog trika odrađenog u matematičkoj učionici, sunce nas je izmamilo na školsko igralište na kojem smo nastavili sa međusobnom edukacijom i razmjenom trikova.

Kako je u blizini škole plaža, zadatke smo poslali porukom u boci!

Veselimo se novoj suradnji i gostovanju učenika iz OŠ Žnjan-Pazdigrad u našoj školi. I mi imamo puno toga za pokazati!

učiteljica Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]Naboj Junior natjecanje
Ksenija Perišić / datum: 27. 11. 2022. 20:01

25.11.2022. je naša škola sudjelovala u međunarodnom grupnom online natjecanju iz matematike i fizike pod nazivom Naboj Junior, a koje se u našoj državi organiziralo po prvi put.

Grupa sastavljena od učenika 7. i 8. razreda:

Antea Pavičić (7.a), Karla Rogošić (7.a), Ante Aračić (8.a) i Mia Filipović (8.a) je uspješno riješila sve postavljene probleme te smo odlučili nastaviti s ovim natjecanjem i u sljedećoj školskoj godini. I to sa puno većim brojem grupa. :)

mentorice Marica Brzica i Marijana Treskavica


[OPŠIRNIJE]PONTE IN VALTELLINA Erasmus+ SDG Able Schools
Ksenija Perišić / datum: 17. 11. 2022. 12:32

[OPŠIRNIJE]Korelacija eTwinning i školskih projekata
Ksenija Perišić / datum: 12. 11. 2022. 21:13

Krenuli smo aktivno s eTwinning projektima! 

Kao i svake godine, nastojimo povezati eTwinning projekte sa školskim projektima i sve to kroz redovnu nastavu. Stoga su 11.11.2022. sedmaši naše škole, koji su uključeni u eTwinning projekt "Male i velike štediše", obilježili Svjetski dan štednje (31.10) na način da su izradili prezentacijske materijale i kvizove na temu štednje. Povezujući taj projekt sa školskim projektom "Stariji za mlađe", učenice Ivona Bakota i Lea Ćukušić (7.a) su učenicima 5.b razreda na zanimljiv način prezentirale važnost tog dana te su s učenicima odigrale kviz koji su same kreirale. Isto su napravili učenici Bepo Damjanić i Ivano Roščić (7.b), ali u našem 5.a razredu.

Puno smo toga naučili kroz zabavu!

Učenici 5. razreda naše škole sudjeluju u eTwinning projektu "Webučionica 4.0" te već vrijedno kreiraju digitalne uratke u raznim web alatima.

Krenuli smo ozbiljno, a nastavit ćemo i dalje!

učiteljica Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]Opet u akciji!
Ksenija Perišić / datum: 23. 10. 2022. 22:32

Krenuli smo s našim starim, već poznatim školskim projektom "Stariji za mlađe 2022./2023.". Posebno nas veseli to što smo vratili staru rutinu i družili smo se uživo, u učionici matematike.

14.10.2022. učenice Ameli Babin Čaljkušić i Nina Ištvanić (7.a) su u 5.b održale nastavni sat u kojem su obradile nastavnu jedinicu "Oduzimanje prirodnih brojeva", a odmah iza njih, i u 5.a, su učiteljima postali učenici Dominik Bulić i Luka Kaćunić (7.b).

Na kraju se pokazalo da učenici vole kad ih podučavaju njihove starije kolege!

učiteljica Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]Radionice modelarstva
Ksenija Perišić / datum: 21. 10. 2022. 13:11

Dana 20.10.2022. u OŠ Visoka održane su dvije radionice modelarstva za učenike 7.a i 7.b razreda. Radionice su održane u suradnji sa ZTK grada Splita, a vodio ih je član DPTK Split i predsjednik ZTK grada Splita Martin Olujić i učiteljica tehničke kulture Ksenija Perišić.

Aktivnim sudjelovanjem u radionici modelarstva, učenici su stekli osnovne kompetencije rukovanja modelarskim strojem koji je prilagođen dječjem uzrastu i ručnim alatima za obradu drva, slijedeći planirane radne postupke spajanja drvenih pozicija u cjelinu tehničke tvorevine

Za većinu sudionika to je bio prvi susret sa svijetom modelarstva.


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan programiranja - EU CODE WEEK
Ksenija Perišić / datum: 12. 10. 2022. 21:03

Započeo je Europski tjedan programiranja - EU CODE WEEK, čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. U EU CODE WEEK-u sudjeluju i učenici naše škole.

Uvod u svijet programiranja i upoznavanje s osnovnim funkcijama napravili smo sa micro:bitom. 

Upoznali smo osnovni dijelove, karakteristike i upute za korištenje micro:bita. Naučili smo kako pretvoriti micro:bit u različite uređaje poput kompasa, sata, štoperice, mjerača vremena i termometra. Učenik 8. raz. Jakov T. pokazao nam je što se sve može napraviti pomoću micro:bita.

učiteljice: Ksenija Perišić i Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju