preskoči na sadržaj

Osnovna škola Visoka Split

Login
Tražilica
Logo OŠ Visoka

e-Twinning

SafetyNet

CENTAR IZVRSNOSTI

2017. 2018. 2019.

2020. 2021. 2022.

 

Pojektni dan 2017.

"I mi jedemo odgovorno!"

Projektni dan 2017.

Zdravi i veseli bili!

Projektni dan 2016.

Od otpada do igračke

Projektni dan 2015.

Stari Split

Projektni dan 2014.

Voda - izvor života

Projektni dan 2013.

Godina održive energije

Projektni dan 2012.

Obnovljivi izvori energije

 

Najskockaniji web

Split u ijadu koluri

Facebook škole

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2010.

Ovaj tjedan: 464
Danas: 27
Eko škola

https://www.eko.lijepa-nasa.hr/hrvatske-eko-skole

ŠKOLSKI KURIKULUM I GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE
Kućni red škole
Korisni linkovi

 

PROJEKTI 2021./2022.
Energija, okoliš i održivi razvoj
Ksenija Perišić / datum: 28. 5. 2022. 07:23

Naš školski projekt Energija, okoliš i održivi razvoj privodi se kraju.

Istražili smo kako se odvaja i zbrinjava kartonska ambalaža i papir u RH, pronašli smo cijenu električne energije i vode za kupce kategorije poduzetništvo te izračunali potrošnju energije i vode proizvodnjom papira od drveća u RH.

Također smo izračunali potrošnju energije i vode proizvodnjom papira od starog papira recikliranjem u RH.

Matematički smo izračunali i napravili dijagram, koliko se električne energije i vode uštedi recikliranjem starog papira.

Sudjelovali smo u Erasmus projektu s temom "Održivi razvoj" u kojoj smo predstavili naš školski maslinik. Sudjelovali smo i prezentirali svoj rad na Županijskom stručnom vijeću iz matematike, na kojem je tema također bila "Održivi razvoj".

Skupljali smo stare baterije tijekom godine kao i stari papir, a što je najvažnije razvijali pozitivan stav o važnosti očuvanja zdravoga okoliša.

Učiteljice: Ksenija Perišić i Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]Međuškolska suradnja online kanalima
Marica Brzica / datum: 17. 5. 2022. 23:24

Učenici naše škole Lana Zec i Filip Udovičić (8.b) su održali nastavni sat u 7. razredu Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad. Obradili su pojam kružnice i kruga te su bili pravi učitelji i motivatori.

Suradnja se nastavila na način da su dvije osmašice iz OŠ Žnjan-Pazdigrad održale nastavni sat u 6.b razredu iz OŠ Visoka. Vješto su sve učenike aktivirale na rad te su ih naučile nešto novo!

Sva naša suradnja se odvijala putem Zoom platforme.

učiteljica Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]T42022
Marica Brzica / datum: 11. 5. 2022. 15:31

"Identifikacija darovitih učenika u području matematike", ili kraće projekt T42022, je projekt koji se provodi s ciljem identificiranja darovitih učenika u području matematike kako bi se tim učenicima ponudio dodatni rad u Centru izvrsnosti SDŽ-e gdje će oni, po posebno kreiranom programu, razvijati svoje talente.

Cilj je i identificirati darovite učenike naše škole da bi se moglo s njima raditi po posebnom programu.

Sudjelovali smo i mi u projektu te s ponosom ističemo dodijeljenu Zahvalnicu!

učiteljica Marica Brzica, koordinator testiranja

 


[OPŠIRNIJE]Dani medijske pismenosti 2022.
Marica Brzica / datum: 7. 5. 2022. 19:43

Medijska pismenost jedna je od ključnih kompetencija za život i rad u digitalnome svijetu koji se konstantno ubrzano razvija i mijenja te za aktivno građanstvo i sudjelovanje u društvenim, ekonomskim, kulturnim i demokratskim procesima. 

I mi smo se 6.5.2022. uključili u obilježavanje Dana medijske pismenosti baveći se temom dezinformiranja. Što nam mediji donose u život, kako poučiti učenike da ih sigurno koriste i razviju kritičko mišljenje, koja je razlika između medijski posredovane stvarnosti i onoga što mi mislimo da se uistinu događa, zašto mediji nekim temama daju više prostora i vremena, a nekima manje, kako tumačimo oglase, koja je razlika između realityja i igranog programa, kako nastaju medijski sadržaji… samo su neka od pitanja kojima su se bavili naši šestaši i sedmaši.

Voditeljice: Marica Brzica i Ksenija Perišić


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na Festivalu znanosti 2022.
Marica Brzica / datum: 6. 5. 2022. 19:45

Predavanje i radionica u OŠ Visoka – Split,  „Od interneta do iPhone-a“.

Izumi poput interneta i iPhonea doveli su do desetaka velikih tehnoloških otkrića u posljednjih nekoliko desetljeća.  Mnogi od ovih izuma potpuno su promijenili način na koji pristupamo životu i svijetu oko nas.

Istražili smo što se sve izdogađalo posljednjih  desetljeća u svijetu tehnologija i pametnih uređaja i izabrati one koji su zauvijek promijenili naše živote i svijet. Sudionici su svoje radove prezentirati u Web 2.0 alatima za uređivanje, objavu i dijeljenje medija.

Voditeljice: Ksenija Perišić i Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]Sketchpad radionica
Marica Brzica / datum: 3. 5. 2022. 23:50

U sklopu projekta ”Matematički edukator za osnovne i srednje škole” je učiteljica Marica Brzica sudjelovala na četverosatnoj radionici održanoj u OŠ Žnjan-Pazdigrad, na dan 28. travnja 2022.

Radionica je realizirana kao dio projekta ”Matematički edukator za osnovne i srednje škole” koje je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH svojom odlukom
Klasa: 620-01/19-01/00533, Urbroj: 533-06-21-0008 u Zagrebu, 8. lipnja 2021.

Radionicu je održao Petar Mladinić, predsjednik HUNI-a (Hrvatske udruge nastavnika istraživača).


[OPŠIRNIJE]#PrepoznajDarovitost
Marica Brzica / datum: 17. 3. 2022. 23:43

Budući da se 21. ožujka obilježava Međunarodni dan darovitih učenika, pridružili smo se u njegovom obilježavanju, a istovremeno smo poduprli kampanju koju provodi Centar izvrsnosti SDŽ.

Na ovaj način podržavamo darovite učenike diljem Lijepe naše! :)


[OPŠIRNIJE]Dan palindroma
Marica Brzica / datum: 28. 2. 2022. 22:46

Radi održavanja drugog dijela zimskih praznika, obilježili smo Dan palindroma nekoliko dana kasnije. Dan palindroma se u cijelom svijetu obilježio na datum 22.02.2022., a mislim da je lako zaključiti zašto baš na taj datum!

Korelirali smo matematiku i informatiku na jedan malo drugačiji način. Učenici su popunjavali Canva predložak te su svoje radove postavili u Wakelet kolekciju. Ako kliknete na aktivne poveznice u prethodnoj rečenici, vidjet ćete čime smo se bavili!

učiteljice Marica Brzica i Ksenija Perišić


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2022.
Marica Brzica / datum: 8. 2. 2022. 22:35

I ove smo godine obilježili Dan sigurnijeg interneta koji je pao na datum 8. veljače 2022. Naši su učenici sudjelovali u svim aktivnostima i kvizovima organiziranim od strane Centra za sigurniji internet te udruge Suradnici u učenju, a samostalno su, pod mentoriranjem učiteljica,  izrađivali umne mape u Popplet-u, oblake riječi u WordArt alatu te postere u alatu Canva.

Temu znate: sigurnost na internetu!

Pogledajte sve naše digitalne radove: Canva PPT  , Wakelet sa radovima učenikaWeb stranica sa opisanim aktivnostima, evaluacija aktivnosti:  :)

učiteljice Marica Brzica i Ksenija Perišić


[OPŠIRNIJE]U učiteljičinim cipelama
Marica Brzica / datum: 24. 1. 2022. 18:41

24.1.2022. su Marta Roso i Josipa Mamić, učenice 8.b razreda, obule učiteljičine cipele te su preuzele vođenje sata u 6.a razredu. Obzirom da su šestaši bili u samoizolaciji, online su ih, putem Zoom-a, uvele u nastavnu temu "Uspoređivanje razlomaka":

"Stariji za mlađe" i dalje rade aktivno i čekaju da ti "mlađi" dođu na njihovo mjesto!

učiteljica Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]Hour of Code 2021.
Ksenija Perišić / datum: 30. 12. 2021. 18:11

U sklopu globalnog projekta “Hour of Code” naša je škola realizirala planirane aktivnosti u periodu od 6.12.2021. do 10.12.2021.

U aktivnostima su sudjelovali svi učenici 5. , 6. i 7. razreda, a aktivnosti sa učenicima su organizirale i vodile učiteljice Marica Brzica i Ksenija Perišić.


[OPŠIRNIJE]Radionice modelarstva
Ksenija Perišić / datum: 23. 11. 2021. 23:31

 

U okviru šk. projekta „Radionice modelarstva“ u suradnji sa ZTK grada Splita održana je  radionica modelarstava koje su vodili član DPTK Split i predsjednik ZTK grada Splita Martin Olujić i učiteljica Ksenija Perišić.

Učenici su dijelove za držače ubrusa najprije ispilili Unimatima, potom ih fino doradili brusnim pločicama i turpijama, te ih na koncu spojili u gotove uratke učvršćene ljepilom za drvo. Za većinu sudionika to je bio prvi susret sa svijetom modelarstva. Učenici su upoznali  siguran način rukovanja školskim ubodnim pilama i kako obrađivati šperploču, ali su se isto tako i dobro zabavili za vrijeme ove malo drugačije nastave.

učiteljica Ksenija Perišić


[OPŠIRNIJE]Osmaši podučavaju o štednji
Marica Brzica / datum: 20. 11. 2021. 23:14

"Stariji osmaši za mlađe" i dalje nastavljaju, pod epidemiološkim mjerama, podučavati mlađe učenike o najefikasnijim načinima štednje.

Osmaši su pripremili infografike o štednji te su ih u virtualnim učionicama plasirali šestašima. Nakon faze proučavanja, šestaši su znanje provjerili putem kviza.

Nadamo se novom druženju "uživo"!

učiteljica Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]EU Code Week
Ksenija Perišić / datum: 13. 10. 2021. 21:56

I petaši su postali programeri!


[OPŠIRNIJE]EU CODE Week
Ksenija Perišić / datum: 11. 10. 2021. 23:21

Počeo je Europski tjedan programiranja, učimo stvarati web-mjesta i računalne aplikacije.

Ove godine održava se po deveti put, od 9. do 24. listopada.

Glavna zamisao koja stoji iza ovog projekta je učiniti programiranje vidljivijim, pokazati mladima, odraslima i starijim osobama kako pomoću koda pretvoriti ideje u stvarnost, demistificirati vještine kodiranja i okupiti motivirane ljude za učenje.

Sve aktivnosti u Hrvatskoj, tko ih organizira i kome su namijenjene možete pronaći na stranici https://codeweek.eu/events

Danas su s Tjednom programiranja krenuli naši šestaši, sretni i veseli dobili su svoje zaslužene diplome.

Voditeljice projekta: Ksenija Perišić i Marica Brzica


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju