preskoči na sadržaj

Osnovna škola Visoka Split

Login
Logo OŠ Visoka

DABAR 2017.

"Ćakula sa splickon dicon"

 priručnik za dicu od splicke dice

 

Pojektni dan 2017.

"I mi jedemo odgovorno!"

 

 

Projektni dan 2017.

Zdravi i veseli bili!

Projektni dan 2016.

Od otpada do igračke

Projektni dan 2015.

Stari Split

Projektni dan 2014.

Voda - izvor života

Projektni dan 2013.

Godina održive energije

Projektni dan 2012.

Obnovljivi izvori energije

 

Najskockaniji web

Split u ijadu koluri

Vremenik pisanih provjera

  

 

Stručni skupovi

Agencija za mobilnost

Facebook škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Kako nabavljate udžbenike?
Temperatura

Click for Split, Hrvatska Forecast

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2010.

Ovaj tjedan: 174
Danas: 17
Eko škola

Kućni red škole

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK O RADU 2015.pdf

Korisni linkovi

 

Office online

Projekti

ŠKOLSKI PROJEKTI

  

PROJEKT BUBA – BISTAR UM BEZ ALKOHOLA

 (učenici 7. razreda)

Projekt buba je preventivni program za učenike od 5. Do 7. Razreda osnovne škole, a cilj mu je odgoditi početak konzumiranja alkohola kod mlađih adolescenata, reducirati konzumiranje alkohola među mlađim adolescentima koji su već počeli piti te ograničiti broj problema s kojima se mladi suočavaju zbog konzumacije alkohola.

http://www.zdravigrad.hr/hr/bistar_um.php

 

UNICEF – MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

(svi učenici OŠ Visoka)

 Cilj mreže je kroz razmjenu iskustava svih njezinih članova unaprijediti program i održati dosegnutu razinu suzbijanja nasilja. Osim toga, mreža je zamišljena i kao vrsta otvorenog kanala komunikacije i razmjene iskustava o sprječavanju vršnjačkog nasilja na nacionalnoj i regionalnim razinama.

http://www.unicef.hr/

 

ČOKOLINO VIŠEBOJAC

(svi učenici OŠ Visoka)

Cilj čokolino višebojca je promicanje sportske kulture, a događanje je smotra sportske radosti i dječje kreativnosti. Učenici 5-8 razreda osnovnih škola tijekom višebojca moraju pokazati svoje sportske i stvaralačke vještine u natjecateljskom dijelu, dok učenici 1-4 razreda svojim vještinama pridonose ništa manje važnom revijalnom dijelu.

 

PREVENCIJA EMOCIONALNIH POTEŠKOĆA KOD DJECE I ADOLESCENATA ŠKOLSKE DOBI

(učenici 7. razreda)

          Zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih, prevencija rizičnih ponašanja a tako i ovisnosti su među najvažnijim zadacima za sve one koji su odgovorni ili se brinu za djecu i adolescente. Zbog toga bi  trebalo kontinuirano i sveobuhvatno raditi na povezivanju i informiranju obiteljskih liječnika, školske medicine, stručnjaka za primarnu i sekundarnu prevenciju ovisnosti, psihijatara, dječjih vrtića i  škola sa svojim stručnim suradnicima, nekih državnih institucija i lokalne zajednice.roditeljima je potrebno pružiti pomoć kako bi osnažili i postali učinkovitiji u svojim roditeljskim ulogama, a odgajateljima i školskim djelatnicima kako bi što ranije prepoznali i djelovali na rizičnu djecu i mlade.

 

SPORTSKE IGRE MLADIH

(MZOS HR)

Cilj projekta je omogućiti svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, kada imaju slobodnog vremena.

 http://www.igremladih.org/home/naslovna.aspx

KLOKANI BEZ GRANICA

Cilj je popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

http://www.matematika.hr/klokan

 

UNICEF – ŠKOLE ZA AFRIKU

Kroz ovaj projekt  djecu učimo koliko je obrazovanje važno za njihov život, pomažemo djeci da više cijene to što imaju - dobre i dostupne škole, učitelje, knjige i pribor, uvjete za učenje, roditeljsku skrb i djetinjstvo u kojem nisu primorani teško raditi. Razvijamo kod djece vrijednosti kao što su: uvažavanje različitosti, odgovornost, pravednosti i solidarnost te potičemo njihov osjećaj pouzdanja u vlastite mogućnosti i ponosa zbog doprinosa stvaranju boljeg svijeta.

http://www.unicef.hr/show.jsp?page=148840

 

CRVENI KRIŽ  -  RAD S MLADEŽI

        Mladež se udružuje u osnovne organizacije mladeži Crvenog križa koje se organiziraju pri školama ili izravno pri društvima Crvenog križa. Član mladeži može biti svaka mlada osoba koja želi dio svog slobodnog vremena posvetiti radu Crvenog križa.

Mladež HCK broji oko 140 tisuća članova, i čini najbrojniju organizaciju mladih u Hrvatskoj. Mreža obuhvaća oko 900 osnovnih organizacija i klubova u osnovnim, srednjim, višim i visokim školama, fakultetima, i proteže se po svim mjestima Republike Hrvatske.

 http://www.hck.hr/

 

CRVENI KRIŽ  -  HUMANE VREDNOTE

Program se sastoji od tri dijela:

odgoj za humanost koji se temelji na poimanju važnosti humanih osjećaja i djelovanja te ohrabrivanje takvih osjećaja i djelovanja

zdravstveni odgoj je odgoj za zdrav život, daje spoznaje iz osnova zdravstvene izobrazbe, te kako postići visok stupanj zdravlja za sebe i svoju zajednicu

razvoj socijalne svijesti obuhvaća interpersonalno, interkulturalno razumijevanje i komunikaciju, njegovanje tolerancije, suosjećanja i odgovornosti za sebe i zajednicu.

 

MEĐUNARODNI PROJEKT PIRLS

      Naša škola sudjeluje u istraživačkom projektu u obrazovanju PIRLS 2011.. Istraživanje se provodi u 25 osnovnih škola Republike Hrvatske u svim IV. razredima. Pokrovitelj istraživanja je Međunarodno udruženje za vrjednovanje obrazovnih postignuća. Istraživanje PIRLS prati pravce razvoja učeničkih postignuća u čitanju i poučava različitost među više od 50 nacionalnih obrazovnih sustava koko bi se unaprijedilo poučavanje i učenje čitanja diljem svijeta. U projektu sudjeluje 48 učenika IV. razreda.

http://www.ncvvo.hr
preskoči na navigaciju