2020-11-17 21:36:00

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U srijedu, 18. studenoga, u Republici Hrvatskoj obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji je od ove godine državni blagdan i neradni dan.

U mnogim hrvatskim gradovima se povodom obljetnice pada grada Vukovara pale svijeće. Na taj način izražavamo poštovanje stradalima odajući počast svima koji su herojskom obranom omogućili utemeljenje suvremene hrvatske države.

Posebnu čast imali su učenici i učitelji OŠ Visoka koji su na prostoru školskog atrija zapalili svijeće i tako dostojanstveno obilježili tu tužnu obljetnicu. Vukovar je prije dvadeset devet godina junački pao, mnogi mladi borci hrabro su dali svoje živote za obranu grada na Dunavu, njegove prelijepe ulice, za našu današnju slobodu. Sretni smo da smo i mi imali priliku iskazati im počast na ovaj način, jer se Vukovar nikada ne smije zaboraviti.

" Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe.

Grad - to ste vi."

Siniša Glavašević

* Više slika možete pogledati u fotogaleriji.


Osnovna škola Visoka Split