preskoči na sadržaj

Osnovna škola Visoka Split

Login
Logo OŠ Visoka

e-Twinning

SafetyNet

CENTAR IZVRSNOSTI

2017. 2018. 2019.

2020. 2021. 2022. 2023.

 

Pojektni dan 2018.

"I mi jedemo odgovorno!"

Projektni dan 2017.

Zdravi i veseli bili!

Projektni dan 2016.

Od otpada do igračke

Projektni dan 2015.

Stari Split

Projektni dan 2014.

Voda - izvor života

Projektni dan 2013.

Godina održive energije

Projektni dan 2012.

Obnovljivi izvori energije

 

Najskockaniji web

Split u ijadu koluri

Facebook škole

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2010.

Ovaj tjedan: 542
Danas: 2
Eko škola

https://www.eko.lijepa-nasa.hr/hrvatske-eko-skole

Kućni red škole
Korisni linkovi

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
I u mom gradu Vukovar svijetli
Autor: Mara Marasović Dundić, 17. 11. 2023.

„Samo živom voljom u suradnji svih za sve stvara se sa živima živa povijest jednog naroda”, riječi su ovo znamenitog hrvatskog političara, Stjepana Radića, koje i danas trebaju ostati urezane u svijest našeg hrvatskog naroda.

Prije tri desetljeća u ljubavi i žrtvi rodila se naša Domovina. Znane i neznane žrtve položile su svoje živote za slobodu koje smo danas baštinici.

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, gradova stradanja, patnje, ali i herojske obrane utkane u temelje naše Domovine, u našem smo gradu, spomen činom „I u mom gradu Vukovar svijetli“ izraziti suosjećanje s gradovima -  herojima i odali pijetet žrtvi grada Vukovara.

Paljenjem svijeća u atriju škole odali smo počast svim stradalnicima grada Vukovara i Domovinskog rata te tako pokazali da i jedno malo upaljeno svjetlo može razbuktati plamen ljubavi i dobrote u znak sjećanja na sve žrtve.

I ove će subote, 18. 11. na dan tužne 32. obljetnice pada grada Vukovara i masakra u Škabrnji našom domovinom odzvanjati vječne riječi novinara radija Vukovar, Siniše Glavaševića, ubijenog na Ovčari nakon pada Vukovara:

„Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi!"

Budimo jedinstveni u osjećajima ponosa i ljubavi, suosjećanja prema svim žrtvama rata i u našoj obvezi koju imamo prema njima, kao i u promicanju i izgradnji kulture mira, jer, kao što je rekao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman: „pobjednik koji ne zna praštati taj sije klice novih razdora i budućih zala. A hrvatski narod to ne želi.“

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju