preskoči na sadržaj

Osnovna škola Visoka Split

Login
Logo OŠ Visoka

e-Twinning

SafetyNet

CENTAR IZVRSNOSTI

2017. 2018. 2019. 2020.

Pojektni dan 2017.

"I mi jedemo odgovorno!"

Projektni dan 2017.

Zdravi i veseli bili!

Projektni dan 2016.

Od otpada do igračke

Projektni dan 2015.

Stari Split

Projektni dan 2014.

Voda - izvor života

Projektni dan 2013.

Godina održive energije

Projektni dan 2012.

Obnovljivi izvori energije

 

Najskockaniji web

Split u ijadu koluri

Facebook škole

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2010.

Ovaj tjedan: 187
Eko škola

Kućni red škole
Priloženi dokumenti:
7.etickikodeks.doc

Korisni linkovi

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SDG-able Schools
Autor: Marica Brzica, 14. 12. 2020.

 

 

 

U naredne dvije godine (2020.-2022.) Osnovna škola Visoka, Split ostvaruje svoje prvo školsko partnerstvo u sklopu Erasmus + KA229 projekta pod nazivom SDG-able Schools. U razvoju i pisanju projekta sa glavnim koordinatorom profesorom Corralesom te ostalim članovima nastavnog osoblja iz partner škola sudjelovala je učiteljica engleskog/njemačkog jezika Milena Smoljko. Projekt je pisan u proljeće tijekom nastave na daljinu i pandemije koronavirusa, a obavijest da je projekt odobren škola je primila početkom rujna 2020. 

 

Partner škole u projektu su:  

Španjolska (Tenerife) - IES Profesor Martín Miranda - glavni koordinator 

 
 

U nadolazećem periodu se planiraju i mobilnosti učenika i učitelja (5 učenika i 2 učitelja po mobilnosti) u partner zemlje.  

Cilj projekta je predstavljanje Globalnih ciljeva održivog razvoja učenicima Škole i lokalnoj zajednici te razvijanje vještina kojima će se povećati učeničko razumijevanje aktualnih problema, kao i razvijanje osjećaja odgovornosti za svijet u kojem živimo i poticanje na aktivno sudjelovanje u društvu na lokalnoj i globalnoj razini.

 


Ukupna financijska potpora za projekt koji traje 24 mjeseca (s obzirom na pandemiju projekt će biti prolongiran), počevši od 1.9.2020., završno s 31.8.2022. iznosi 163 120,00 eura, od čega bespovratna sredstava dodijeljena OŠ Visoka iznose 29.541,00 eura. 

  

partner školama surađivat ćemo u sklopu ukupno 5 odbora i to, između ostalog, na područjimobrazovanjasolidarnostiodrživostijednakosti i zdravlja 

Osim toga projekt ima za cilj i razvoj osobnoga identiteta, prepoznavanje i poštivanje nacionalne prirodne i kulturne baštine uz istodobno uvažavanje različitosti i drukčijih načina razmišljanja i življenja te integraciju obrazovanja za globalnu odgovornost u školama i partnerskim školama. 

Učenici će razlikovati pozitivne i negativne utjecaje čovjeka na prirodu i okoliš, uočiti da u prirodi postoji međudjelovanje i međuovisnost, razmatrati utjecaj korištenja različitih izvora energije na okoliš i ljude, prepoznavati primjere održivoga razvoja i njihovo djelovanje na lokalnu zajednicu, opisivati kako pojedinac djeluje na zaštitu prirodnih resursa.  

Razvijat će jezične kompetencije prilikom službenog komuniciranja na engleskom jeziku, solidarnost i empatičnost u odnosu prema ljudima i drugim živim bićima, razlikovati osobnu od opće dobrobiti, prepoznati važnost očuvanja okoliša za opću dobrobit, razmatrati uzroke ugroženosti prirode, objašnjavati povezanost ekonomskih aktivnosti sa stanjem u okolišu i društvu, sudjelovati u aktivnostima koje promiču održivi razvoj u školi, lokalnoj zajednici, državi kao i unutar Europske unije. 

Zahvaljujemo se svim partner školama, a posebice profesoru Corralesu iz Španjolske što nas je prepoznao kao ozbiljne i vrijedne partnere. Veliko mu hvala! 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju